Remote session menedzselés Thycotic-kal

A Thycotic innovatív információbiztonsági fejlesztéseinek  köszönhetően a Secret Server több rendszergazda életét tette biztonságosabbá és könnyebbé. Most, a Connection Managerrel, egy olyan terület is lefedhető, amit tapasztalataink alapján a vállalatok eddig ingyenes, nem feltétlenül megbízható forrásból származó programokkal igyekeztek megoldani.  

 

A Connection Manager a remote session menedzselésének világát teszi hatékonyabbá és biztonságosabbá. A vállalatok rendszergazdái, használatával, távoli kapcsolatokat kezdeményezhetnek úgy is, hogy egyszerre több protokollt futtatnak (RDP és SSH), és hozzáférhetnek a kritikus erőforrásokhoz is.  Ami még pozitívuma a terméknek: nem feltétlenül kell, hogy használd a Secret Server-t, bármilyen távoli gépet felvehetsz az alkalmazásban manuálisan. Ha van már Secret Servered, akkor csak annyi a dolgod, hogy összeszinkronizáld vele és már használhatod is az oda felvett erőforrásaidat.

 

Miért is jó, ha van Secret Servered és Connection Managered?

 

A Connection Manager integrálódik a Secret Serverhez (itt írtunk a Secret Serverről bővebben), így egyetlen felületről, távoli hozzáféréssel is hozzáférhetnek az IT mérnökök a privilegizált adatokhoz, secretekhez. És ha már ott vannak, figyelemmel kísérhetnek, sőt rögzíthetnek is egyszerre több, egyidejű (távoli) munkamenetet.

 

A szofver teljesebbé tette a Thycotic portfólióját, a Connection Manager segítségével olyan multimanage környezet valósul meg, ahol a monitoring és a szükséges közbelépés is megvalósulhat a távoli hozzáférések protokollja (RDP) és az SSH tekintetében egy egységes környezetben. A hitelesítő adatok, a munkamenetek rögzítése, a multifaktoros hitelesítés és a titkos hozzáférési munkafolyamatok a szoftvernek köszönhetően egy helyen érhetők el.

 

Egyetlen képernyőn minden! Amikor bonyolult hálózatokban, felhőben kell összetett feladatot végezni, mindezt úgy, hogy a felhasználói igényeknek is megfelelhessük, lássuk be, ez óriási előny, főleg akkor, ha egyszerre nem csak egy, hanem több munkamenet is aktív.

 

A Thycoticot úgy tűnik, már egy ideje foglalkoztatta, hogy a különféle protokollok és a privilegizált fiókok figyelembevételével hogyan is lehet biztonságosan tartani az IT infrastruktúrát, mert a Connection Manager konkrétan nem csak a csökkenti a sérülések kockázatát, hanem időt is spórol a mérnököknek, rendszergazdáknak.

 

A Thycotic Connection Manager legfontosabb jellemzői:

  • Remote access: munkamenetek indítása és konfigurálása egyszerre több környezetben
  • Session Management: a hitelesítő adatok automatikusan bekerülnek a munkamenetekbe
  • Központi Vezérlés: Egytelen interface hozzáférés szükséges a munkamenetek kezeléséhez és az esetleges beavatkozásokhoz
  • Session Recording:  Amennyiben a Secret Serverből szinkronizált erőforrásra csatlakozol, úgy a Session Recording/Monitoring ugyanúgy érvényes lesz akkor is, ha Connection Managerből csatlakozol.
  • Követés és ellenőrzés: megadható egyedi audit útvonal a megfelelések bizonyításához

 

A Connenction Manager rugalmasan méretezhető, akár több száz kapcsolatot is lehet vele egyszerre menedzselni és könnyű integrálni a Secret Serverhez is. Minimalizája a jogosultságok eszkalációját és harmadik fél privilegizált fiókjával való visszaélés lehetőségét.

 

A szofvert gyártói információs datasheetje itt érhető el. Amennyiben szívesen olvasnátok a gyártóról, kattintsatok ide vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot az ismert elérhetőségeinken.

 

Update: 2020. májusában, a filter:max Virtuális Security Konferencián a Thycotic is bemutatkozott. Az alábbi előadásban megnézhetitek a privilegizált hozzáférések menedzselését a Thycotic-kal, viselkedéselemzéssel. Videónkban a jogosultság felhasználás viselkedés alapú megfigyelésére helyezzük a hangsúlyt.