VMware Cloud védelem AWS-en GravityZone-nal

A GravityZone támogatja a VMware NSX platformot, így megoldható a virtuális adatcenterek védelme a dedikált Security Serveren keresztül. Az előre konfigurált virtuális appliance akár fél óra alatt is üzembe helyezhető, időt, energiát és pénzt spórolva. Fizikai, virtuális és felhő alapú végponton is alkalmazható, legyen szó munkaállomásról, szerverről, beágyazott felületről vagy éppen mobilról. Integrálható Windows, Linux, Mac operációs rendszereken.

A Bitdefender GravityZone vírusirtó kiemelkedő tudású és gyors termék. A védelem, amit a virtuális szervereknek nyújt lehetővé teszi a Windows és Linux virtuális gépek file rendszerének, folyamatainak és memóriájának valós idejű monitorozását a legismertebb virtualizációs platformokon (VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V, KVM és Oracle). A szoftver alkalmazható környezetei: adatközpontok, helyi- és szélessávú hálózatok, privát-, nyilvános- és hybrid felhők.

A GravityZone akár több millió végpontig skálázható a virtuális gépek klónozásával. Védelmet nyújt a vírusokkal, kémprogramokkal szemben. A telepítése gyors, a kezelése könnyű. Mindössze egy központi konzolon intézhető minden.

Bitdefender GravityZone - Legfontosabb jellemzők:

 

  • Egyetlen alkalmazással nem csak a fizikai végpontokra, levelezésre, eszközökre fókuszálhatunk, hanem a virtuális gépekre egyaránt, privát és felhős környezetben is. 
  • Az a fajta teljes körű láthatóság, ellenőrzés, amit a GravityZone biztosít az adatközpontban és a vállalat egész területén, az Active Directory, a VMware és a Citrix hypervisors integrációján keresztül, az hiánypótló.
  • A Bitdefender Advanced Threat Control (ATC) folyamatosan monitorozza a futó folyamatokat a gyanús viselkedések felismerése érdekében. 
  • A mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulást (ML) használ, ami elengedhetetlen a megfelelő védelem eléréséhez a mai fenyegetésekkel szemben. 

 

Bitdefender GravityZone, vírusvédelem, antivirus virtuális környezethez

Hogyan lehet a VMware Cloud-ot beállítani AWS-en a GravityZone-nal?

Az Amazon Web Services nyilvános felhőben található megoldás kiegészíti az on-premises VMware infrastruktúrát egy teljesen integrált hibrid felhő biztosítása érdekében, lehetővé teszi a telepítések felgyorsítását, fenntartható marad vele az optimális működés és maximalizálható lesz a meglévő adatközponti munkafolyamat. A Bitdefender GravityZone úgy jön a képbe, hogy olyan VMware Ready megoldást nyújt, ami teljes mértékben validált az AWS VMware Cloud-on. Olyan biztonsági megoldás  ez virtualizált környezetkre, ami optimális munkaterhelés elosztást tesz lehetővé a VMware Cloud számára az AWS-en is.

Nézzük meg kicsit részletesebben, miben rejlik a GravityZone hatékonysága!

A Bitdefender terméke megkönnyíti a működést és alacsonyabb infrastrukturális költségeket eredményez. Maximalizálja a virtualizációt az IT infrastruktúra hatékonyabb kihasználhatóságának érdekében. Szabadalmaztatott biztonsági algoritmusai minimalizálják az infrastruktúra erőforrásaira és teljesítményére gyakorolt ​​hatást, lehetővé téve akár 35% -kal magasabb virtualizációs sűrűséget és 17% -kal gyorsabb alkalmazás-választ.

A biztonsági műveletek egyetlen kezelőfelületen, a GravityZone Control Centeren végezhetőek el. Ez teljes betekintést ad egy adott szervezet általános biztonsági állapotába, felülgyeletet biztosít a biztonsági szolgáltatások felett. Natívan integrálódik mind a helyszíni, mind az AWS-alapú vCenter-kiszolgálókhoz. Több mint 500 millió védett gépből álló hálózatával a Bitdefender Global Protective Network 11 milliárd kérést dolgoz fel és a Machine Learning funkcióknak köszönhetően korrelálja a különböző eseményeket anélkül, hogy lelassítaná a felhaszálók eszközeit.

Bitdefender Endpoint Security Tools (BEST)

  • Egyszerű, könnyű végponti alkalmazás, amely az egyes virtuális gépekben található.
  • A hagyományos “heavy” agent-ektől eltérően, a BEST az erőforrás-igényes feladatokat egy dedikált biztonsági virtuális eszközre (SVA)tölti át.
  • Az SVA centralizált fenyegetés-elemzést végez, és több virtuális gép észlelési logikáját és algoritmusait karbantartja, kiszámítva a biztonsági lehetőségeket.
  • A BEST csak fejlett biztonsági munkafolyamatokat hajt végre (mint például az alkalmazásvezérlés, anti-exploit és process monitoring), és az SVA-val együttműködve hangolható machine learning és hálózati sandboxing kapcsolódik hozzá.

 

Az új generációs, többrétegű biztonsági architektúrának köszönhetően - amely magában foglalja az alkalmazásvezérlést, a hangolható gépi tanulást, a hálózati sandbox-alkalmazást és más technikákat is - a GravityZone független tesztek során egyértelműen bizonyította, hogy kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az ismert és ismeretlen fejlett fenyegetésekkel szemben. Növeli az infrastruktúra rugalmasságát, automatikusan felfedezi és kategorizálja a sérülékenységeket, valamint sokféle megoldást kínál az operációs rendszerek, a third-party alkalmazások és a golden images kijavításához.

A GravityZone egységesíti a biztonságkezelést az összes on-premises és felhőalapú gép számára. Lehetővé teszi a házirendek központi érvényesítését az AWS VMware Cloud területén. A GravityZone integrációja a vCenter Serverrel biztosítja single-pane-of-glass láthatóságot a teljes virtuális gép infrasturktúrában. Alkalmazásával automatikusan alakíthatók a virtuális gépekhez a megfelelő biztonsági irányelvek (cimkézés, csoportosítás alapján) függetlenül attól, hogy azok a hybrid felhőben hol működnek.

A termék további funkcióiról részletesen itt olvashattok bővebben, innen akár le is tudjátok tölteni az integrációval kapcsolatos datasheetet.

Ha már gondolkodtok a Bitdefender vírusvédelmében, akkor jó hír lehet, hogy jelenleg a GravityZone Advanced Business Security és Business Security Elite csomagok tartalmazzák az Agentless security for VMware NSX funkciót.