Vectra Cognito, kiberbiztonság AI alapokon

Fedezd fel a kibertámadásokat, mielőtt még valódi kárt okozhatnának!

Képzelj el egy olyan világot, amiben rendelkezésedre áll egy olyan eszköz, ami felfedi az aktív kibertámadásokat. Álmodd tovább ezt, egy olyan funkcióval, ami automatizálja a biztonsági üzemeltetést startra kész válaszokkal. Add hozzá azt, a nem elhanyagolható pluszt, hogy kevés szakértővel is sokkal magasabb szintű biztonságot teremtesz meg, ergo időt, energiát és pénzt spórolsz. Ne menj tovább! Megérkeztél a hálózati forgalom ellenőrzés Mekkájába, a Vectra Cognito™ világába.

 

Vectra Cognito, kibertámadások, mesterséges intelligencia

 

Mesterséges Intelligencia

A Vectra az egyetlen gyártó, amely a Gartner Visionary kategóriájában szerepel az IDPS termékek között, elsősorban azért, mert kizárólag mesterséges intelligenciát használ az anomáliák detektálására. A klasszikus IPS rendszerek szignatúrák és egyéb folyamatosan frissülő feedek alapján képesek ismert minták felderítésére. Ezzel szemben a Vectra 55 féle detekciója irányított tanulással, adattudósok által finomított, tanított algoritmusokkal működik, amiket a helyi hálózatból nyert információk alapján folyamatosan a helyi találatok alapján finomhangol, kizárólag matematikai modellek alapján.

A találatok kockázati besorolás és a találat bizonyosság alapján kerülnek mátrix elrendezésbe. A biztonsági elemzők csak a különösen magas rizikójú és nagy biztonságú találatok vizsgálatára koncentrálhatnak, ahelyett, hogy nagy mennyiségű IPS és SIEM riasztásból kelljen emberi munkával kiválogatni a tényleges kockázatokat. Ezzel a biztonsági operáció nagy részben automatizálhatóvá válik és az elemző csapat tényleg az izgalmas és már emberi értelmezést kívánó kirívó incidensek felderítésével kell csak foglalkozzon.

 

Vectra Cognito™, kibertámadás, hálózati forgalom ellenőrzés, kiberbiztonság, IPS

 

Vectra Cognito™, ami folyamatosan követi a kibertámadások minden fázisát

A Vectra Cognito™ automatizálja a kibertámadások felderítését, megmutatja hol rejtőzködnek a támadók és éppen mit csinálnak. A kockázati besorolás alapján a Vectra mesterséges intelligenciája kiemeli a veszélyes hosztokat, így az emberi üzemeltetők megállíthatják a legsúlyosabb támadásokat, mielőtt azok kárt okoznának. A Vectra megoldása több heti emberi munkát végez el percek alatt, a biztonsági üzemeltetést megközelítőleg 30x hatékonyabbá teszi.

Belső és internet felé irányuló hálózati forgalom ellenőrzés a Vectrával

A Vectra Cognito a teljes hálózati forgalom, a biztonsági naplók, autentikációs logok és SaaS-alkalmazás naplók folyamatos elemzésével megszünteti a biztonsági vakfoltokat. A teljes láthatóság a hálózattól az IoT eszközökön át a felhőig terjed. A Vectra Cognito az összes IP címmel rendelkező eszközt követi és ellenőrzi a hálózatban.

 

Vectra Cognito™, kibertámadás, hálózati forgalom ellenőrzés, kiberbiztonság, IPS

 

Komplex védelem a kiberbiztonság érdekében

Ha igazán gyors és mindenre kiterjedő lépéseket akarsz tenni a kibertámadások valós idejű megállításáért, akkor jó hír, hogy a Vectra Cognito a teljes fizikai és virtuális infrastruktúra védelmét biztosítja. Együttműködik SIEM, tűzfal, NAC és végpontvédelmi gyártókkal. További jó pont, hogy, mint említettük, nem áraszt el riasztásokkal, mert az óriási adattömeget feldolgozva csak a legveszélyesebb és legvalószínűbb behatolásokra segít fókuszálni.

A Vectrát az IDM QRadar telepítések mellé is ajánlja, elismerve, hogy egyedülálló képességekkel rendelkezik a vakfoltok befedésére:

„The system provides a unique perspective into the network and its traffic that reveals a variety of threats that are virtually impossible to detect with signatures and flow analysis. This opens the door to finding custom malware and attack tools that have never been seen before.”

Erősítsd meg a hálózati infrastruktúrádat első lépésként, azzal, hogy a részletekért ide kattintasz.  Ha tetszik, kérdezz vagy próbáld ki azonnal, ingyenesen, kockázatok nélkül. A Vectra Cognito a hálózati forgalom tükrözésével pár perc alatt telepíthető, passzív működéséből adódóan pedig hálózati fennakadás nélkül, kockázatmentesen tesztelhető. Ha magasabb szintre emelnéd hálózatod kiberbiztonságát, nincs más hátra, mint felvenni velünk a kapcsolatot, itt.