2018. August

Forcepoint: ismét kiváló minősítés!

Egymás után a hatodik alkalommal szerezte meg a Forcepoint NGFW (Next Generation Firewall) az NSS Labs minősítését, ami a legmagasabb biztonsági hatékonyságú tűzfalak közé rangsorolja a Forcepoint terméket a mai, élvonalbeli gyártók körében elvégzett teszt alapján. A puszta tények, azaz a Forcepoint NGFW NSS Labs teszt során tapasztalt eredmények, magukért beszélnek:

  • Az exploitok 99,7%-át megállította.
  • Az „evason”, azaz tűztal megkerüléses támadások100%-át blokkolta egyedüli gyártóként.
  • 48%-kal nagyobb teljesítményt mértek az SSL decryption esetében a Forcepoint saját datasheet szerinti értékénél.

Vikram Phatak, az NSS Labs CEO-ja azt mondta, hogy a Forcecpoint 2105 volt a legmagasabb biztonsági hatékonyságú az NSS Labs 2018-ban végzett NGFW Group tesztjén. A vizsgálat során olyan eredmények születtek, melyek még a gyártó saját maga által kommunikált teljesítményét is túlszárnyalták. Valós védelem, kis és enterprise környezetben is.

Miről is szól az NSS Labs új generációs tűzfal tesztje?

Az NSS Labs minden évben egy ingyenes, független tesztet végez a piacon elérhető tűzfal megoldások tekintetében. A riport szerint (ide kattintva elolvashatjátok a részleteket) az átfogó vizsgálat olyan részletes szempontrendszer alapján készült, aminek eredményei máshol nem érhetőek el. Mivel az elmúlt évtizedekben a tűzfalak óriási fejlődéseken mentek keresztül, különösen fontos a naprakész információ a szegmensben. Az NSS Labs pedig pontosan egy olyan szakmai szereplő a kiberbiztonsági témában, aminek munkássága igazi értékkel bír.

Miért érdemes lovagolni a tűzfal témán?

A tűzfal egy olyan eszköz, amely megóvja egy vállalat hálózatát a nem megbízható hálózatoktól. Úgy engedélyezi a kommunikációt az egyik oldalról a másikra, hogy közben elősegíti az internet biztonságos használatát. Talán éppen ezért, az NGFW-eket hagyományosan a szélessávú hálózat védelmére telepítették, ám egyes vállalatok meglátták a bennük rejlő erőt és kiterjesztették használatukat a belső szegmentációkra is.

Ennek a fokozott összetettségnek a kezelésére a tűzfalak rohamos ütemben fejlődnek. Az NGFW-nek pedig képesnek kell lennie meghatározni, hogy mely alkalmazások futnak függetlenül attól, hogy mely portokat használják, hogy hatékonyan biztosítsák a védelmet a külső behatolásokkal szemben. Ezért is érdekes az NSS Labs legújabb tesztje, mert megmutatja, hogy például a Forcepoint NGFW a vállalati biztonság és ár  legjobb kombinációját kínálja.

Véletlen lenne, hogy az elemzők azt mondják, hogy a Forcepoint NGFW-nek ott kellene lennie minden vállalat beszerzési listáján? A fenti NSS riport mellett az alábbi rövid videóból kiderül, hogy az IDC milyen mérhető tapasztalatokat gyűjtött össze a Forcepoint NGFW felhasználóitól:

 

 

Miért jó választás a Forcepoint NGFW?

A Forcepoint terméke tökéletes és teljes átláthatóságot biztosít, az összes tipikus NGFW funkciót tartalmazza, központilag menedzselhető, magas szintű biztonsági funkciókkal ellátott és létezik hardveres és virtuális  formában is. Egyedülállóan a dobozok kivitelétől, sőt OS verziójától függetlenül is, clusterbe szervezhetőek, illetve multilink VPN szolgáltatással a különböző adatkapcsolatok között is képes QoS szolgáltatást végezni, akár alkalmazás szinten. Ezek a tulajdonságok akármilyen külső vagy belső tűzfal szolgáltatás esetében jól jönnek, de elosztott telephelyek vagy nemzetközi hálózatok esetén SD-WAN szolgáltatás kiépítésére kifejezetten egyedi architektúra alakítható ki segítségével.

Akinek számít, hogy kiváló védelemmel dolgozzon, annak érdemes tehát itt elolvasni az NSS Labs 2018-as riportját. Tőlünk pedig demo-t is lehet kérni. Egyszerűen csak fel kell vegyétek velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva.