Kell egy jó DLP mindenkinek!

Az adatszivárgás okozta károk felbecsülhetetlenek. Már rég nem az a kérdés, hogy melyik a legdurvább adatszivárgási botrány, amire emlékszel, hanem inkább az, hogy egyáltalán mikor volt olyan, hogy nem találkoztál adatszivárgást taglaló híreket úgy egyáltalán.

 

Miért akkora nyűg a cégeknek az adatszivárgás elleni védelem?

 

Az adatbiztonság soha véget nem érő kihívás. Egyrészt az informatikai szervezetek kötelesek betartani a szabályokat és védeni a szellemi tulajdonokat a célzott támadásoktól és véletlen incidensektől. Másrészt alkalmazkodniuk kell a makró IT-mozgásokhoz, például a felhő alkalmazások, a hibrid felhő-környezetek és a BYOD-trendek elfogadásához, amelyek mindegyike növeli az adatok szivárgását a szervezeteknél. Ez a, folyamatosan bővülő támadási felület jelenti a legfontosabb kihívást a kritikus adatok védelmében.

 

Az adatszivárgás által okozott károk sokrétűen jelentkezhetnek, a bizalomvesztéstől a direkt károkon keresztül a bírságokon át az incidensek jogi és informatikai auditálásáig. Egy ilyen összetett problémára nem érdemes fél megoldásokat alkalmazni, mert milliós kockázatokat kell kezelni, ebbe pedig csak a legkompetensebb partnerekkel érdemes belekezdeni.

 

Gondolj csak bele: egy cégben, lényegében minden munkavállaló képes a nagy mennyiségű adat gyűjtésére, mozgatására munkája során. A felmérések pedig azt mutatják, hogy a leggyengébb láncszem, mindig az ember. Ebben az esetben is. Akarva vagy akaratlanul, de ott sebezhetődünk meg, ahol a legkevésbé számítunk rá… Az adatvesztés megelőzésének a hagyományos megközelítése tehát már nem igazán hatékony, mert figyelmen kívül hagyja az adatbiztonság legnagyobb változóját - az embereket.

 

 

Globálisan több, mint 50.000 cég többszáz millió alkalmazottját védi a Forcepoint DLP

 

A cég repertoárjában olyan referenciák szerepelnek, hogy rögtön leül az ember. Tudtad, hogy a Facebookon a káros tartalmakat a te faladon is a Forcepoint szűri?

 

Tudjuk, hogy egyre nagyobb és brutálisabb erőfeszítésbe kerül a védekezés, hiszen egyrészt az adatvesztési csatornák száma folyamatosan nő, illetve a törvények, előírások is egyre szigorúbban szabályozzák az adatvédelmet… és ugye mindennek meg kell felelni, különben erős bünti jön az élettől.

 

A legtöbb cég gyanútlanul összetéveszti a már létező védelmi megoldásokat (tűzfal, IPS termék stb.) a valós adatszivárgás elleni védekezéssel. Pedig pofonegyszerű a kép: egy okos és jó DLP nem csak jóbarátja az értékes adatoknak, hanem, többek között, tökösen kontrollálja a hozzáférés is.

 

A Forcepoint szerintünk azért a jelen nagy harcosa, mert a modern vállalatok sokrétű folyamatához alkalmazkodva a helyi határokon belül, a mozgásban lévő kollégákon át a felhő alkalmazásokig minden csatornán egyenszilárdságú védelmet ad. Ezt több különböző technológiai megoldás, intelligencia szolgáltatás és felhő alapú megoldás kombinációjával tudja elérni és ezáltal a vállalat kockázatait csökkenteni. Aki kipróbálta, használja, nem igen akar váltani. Mutatjuk, miért!

 

Forcepoint DLP, az adatszivárgás elleni védelem legjobbja.

 

Forcepoint DLP: megoldás rosszindulatú, vagy akár véletlenszerű támadások következtében történő adatveszteségek megelőzésére is!

 

A Forcepoint talán az iparág legteljesebb adatvédelmi platformja. Piacvezető adatfelfedezés, végpontvezérlés, hálózati végrehajtás és a felhőalapú alkalmazások kiterjesztése terén. Manapság nélkülözhetetlen. Gondolj csak a GDPR-ra…

 

Sokmindent tud. De a lényeg ez.

 

  • Lehetővé teszi a szöveges adatok - köztük akár személyes adatok- kimutatását és kivonását képekből - például forráskód, műszaki rajzok, M & A dokumentumok és üzleti titkok.
  • A fájl- és e-mail titkosítás használatával automatikusan alkalmazhatja a védelmi ellenőrzéseket érzékeny vagy bizalmas fájlokra.
  • Visszajelzést ad az adatkezelők és a felhasználók számára is  az adatvédelem kapcsán akár mobileszközön is.
  • Védi az adatok felhasználását, mind a vállalati hálózaton belül, mind a vállalaton kívül, mozgásban lévő felhasználók esetében.
  • A kritikus kommunikációs csatornákon (pl. E-mail, web, azonnali üzenetküldő és hálózati nyomtatás) felügyeli a kritikus adatáramlást és megakadályozhatja az adatvesztést a dedikált Data Protector eszközzel vagy a Forcepoint Web és Email Security gatewayekkel történő integrációval.
  • Az adatvédelem kiterjesztett olyan felhőalapú alkalmazásokra, mint az Office 365, Box stb..
  • A fejlett elemzések és a kockázati pontozás a legnagyobb fenyegetésekre helyezik a hangsúlyt.

 

Szóval a lényeg, hogy gyors, okos és egyszerre monitorozza az összes csatornát, amit kell. ( Itt olvashatsz róla többet!)

 

Forcepoint DLP, az adatszivárgás elleni védelem legjobbja.

 

Alfa és Omega: valós idejű tartalom elemzés és klasszifikáció

 

Tudtad, hogy a Forcepoint Advanced Classification Engine (ACE) a Forcepoint saját biztonsági kutató csapatának és napi ötmilliárd kérés feldolgozásának köszönhetően átlagosan másodpercenként három új veszélyforrást kategorizál? És azt, hogy a Web és Email tartalomszűrő rendszerek együttműködésének, valamint a felhő alapú szolgáltatáson áthaladó napi sokszáz millió email és web kérés feldolgozásának köszönhetően a legpontosabb felismerési hatékonyság és legalacsonyabb false pozitív ráta jellemző a Forcepoint tartalomszűrőire?

 

Bizony ám, és most jön a „nemsemmi” kategória! Ugyanis a Forcepoint ThreatSeeker Intelligencia hálózat ezen felül a social média trendek, új URL bejegyzések és a legismertebb weboldalak monitorozásával proaktívan figyeli az újonnan felbukkanó veszélyforrásokat. A dimanikus weboldalak (web 2.0) és portálok tartalma nem sorolható egyszerűen URL alapján biztonságos vagy nem biztonságos kategóriákba. A híroldalak percenként változó tartalommal rendelkeznek, a közösségi oldalak pedig minden felhasználónak minden megnyitáskor újabb tartalmakat mutatnak/generálnak. Emiatt például a Facebook is a Forcepoint technológia és intelligencia szolgáltatásai alapján figyelmezteti a felhasználókat a potenciálisan veszélyes tartalmak megnyitása előtt.

 

A Forcepoint proxyja lokálisan is valós időben, ott és akkor is elemzi a dinamikus tartalmakat, illetve a siteokon (akár elrejtve) megtalálható linkeket amikor a felhasználó épp megnyitná azokat. Ennek segítségével az előre definiált kategóriákon felül (vagy épp azok ellenére) minden esetben a valódi tartalom, illetve a linkek valódi, akár több átirányítás utáni céljai alapján történik a biztonsági szabályozás és blokkolás.

 

A Forcepoint a Gartner szerint is évek óta  DLP piacvezető

 

A Forcepoint DLP az emberközpontú kockázatokkal foglalkozik. Lát, ellenőriz, elemez, pontoz, rangsorol mindenhol, ahol alkalmazottak, munkatársak dolgoznak és adatok vannak. Sok biztonsági szoftvereket gyártó cég kínál valamilyen integrált DLP-t, azonban a legtöbb esetben a biztonsági szakemberek azzal szembesülnek, hogy a piacon lévő termékek túl bonyolultak, a beruházás ellenére növelik továbbra is a költségeket, sok emberi erőforrást igényel a telepítés, integrálás.

 

Megállítani az adatok lopását e-mailen és webes csatornákon is? Azonosítani a rosszindulatú és véletlen adatvesztést? Megelőzni a külső támadásokat? Felismerni az adatokat egy képen belül OCR-rel?

 

Nekünk nincs több kérdésünk. Ha neked lenne, vagy demót szeretnél, akkor kattints a lenti gombra, vedd fel velünk a kapcsolatot és már repítjük is hozzád az infókat! Kell?