Ezek a Forcepoint DLP újdonságok!

Itt a Forcepoint DLP 8.6  

2018. decemberében napvilágot látott a Forcepoint DLP megoldásának 8.6-os verziója, ami több újítást is hordoz a korábbi verzióhoz képest. A 8.5-ös verzióban megjelent Boldon James tag labeling mellett megjelent a Microsoft Information Protection, valamint a Titus támogatás is. A DLP Cloud applikáció között a korábbi O365 mellett a G-Suite, Box, ServiceNow és a Salesforce rendszerek támogatása is bekerült.

Az újítások közzé tartozik a Forcepoint One Endpoint is

Ez a rendszer a korábban megismert Forcepoint Endpoint alapjaira épül és bővített szolgáltatások elérését teszi lehetővé, beleértve a Dynamic Data Protectiont is, amely a DLP és UEBA adataiból épül fel, ezáltal monitorozza a felhasználói tevékenységet. A DLP Endpoint rendszere kibővült a Chrome Extension Management-el, amely utat enged a böngészőben történő DLP ellenőrzésnek a web és email csatornákon.

További újdonságok az verzióban

  • A Forcepoint DLP-be intergálható OCR modul is fejlődésen esett át. A képek ellenőrzése gyorsabb lett, valamint az Office dokumentumokat is képes kezelni és ellenőrízni.
  • A Forcepoint Cloud Access Security Broker, másnéven a CASB által a Forcepoint DLP integrálható 3rd party megoldásokhoz is, többek közt Microsoft Azure és AWS-be is.
  • A Forcepoint DLP CASB támogatása a 8.6.1-es verzióban lesz elérhető.

Miért érdekes a korábbi verzió Boldon James tag labeling funkciója?

Aki Forcepoint DLP – t használ, az saját bőrén is megtapasztalta a Boldon James klasszifikáció hatékonyságát. A tesztelések arról szólnak, hogy a felhasználók klasszifikációjának köszönhetően sokkal hatékonyabb lett az adatvesztés megelőzése. A minősítés az üzenetekre és dokumentumokra alkalmazott vizuális és metaadat-jelölések formájában rögzíti a felhasználók besorolását az egyes adatok kritikusságával kapcsolatban.  Ezt a felhasználói perspektívát használhatjuk a továbbiakban, hogy pontosabb és megbízhatóbb észlelési eredményeink legyenek, ezáltal csökkentsük az adatvesztés kockázatát.

 

Forcepoint DLP, adatszivárgás, adatvédelem

 

Az adatok valódi értékének megítélése

A legtöbb szervezet szellemi tulajdonát és kritikus üzleti adatait számos formátumban próbálja biztonságban tudni és fejlett DLP-felismerési technológiákat alkalmaz annak érdekében, hogy automatikusan azonosíthassa adatai valódi üzleti értékét, illetve automatizálhassa azok ellenőrzését. A felhasználók bevonásával a strukturálatlan adatok osztályozása egy rutinszerű folyamattá válik, így az alkalmazott DLP megoldás is sokkal kiszámíthatóbb, megbízhatóbb lesz.

A tudatos felhasználók lesznek így a fő forrásai és egyben, a legfontosabb szereplői az egy szervezeten keresztül áramló strukturálatlan adatok kezelésének.  Ha ők megfelelően alkalmazzák ismereteiket és betekintést engednek adataikhoz, akkor lehetővé teszik a kritikus fontosságú üzleti adatok pontosabb és helyesebb felismerését. A felhasználóknak, tehát, óriási szerepe van ebben az összetett folyamatban, ezért biztosítani kell számukra minden adatbesoroláshoz szükséges információt, illetve úgy kell nekik megadni minden „segítséget”, hogy mindez megfelelően integrálható legyen az adott szervezet belső gyakorlatába.

Hogyan működik a Boldon James Classifier?

A Boldon James Classifier a felhasználókat tag labelinggel segíti, azaz lehetővé teszi számukra, hogy kiválasszák a legmegfelelőbb üzleti címkét, amit hozzárendelhetnek érzékeny adataikhoz. A funkció könnyen követhető útmutatást ad nekik üzeneteik, dokumentumaik, vizuális és metaadataik megjelöléséhez. Mivel az adatszivárgások nagy részét egyszerű emberi „hiba” okozza, így pszichológiai szempontból is fontos lépés lehet egy ilyen forma klasszifikációs funkció alkalmazása, hiszen egy csapásra válik így a dolgozóból a probléma forrása helyett adatszivárgást megelőző együttműködő fél.  A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a címkézéssel jelentősen javítható az adatkezelési tudatosság, ami hozzájárul ahhoz, hogy az adatvesztés megelőzésére bevezetett minden belső, vállalati intézkedések nagyobb mértékben és könnyebben kerülnek a dolgozók által elfogadásra. A végeredmény egy fokozott felhasználói elkötelezettség, jobb biztonsági tudatosság és az adatbiztonsági kockázat csökkentése az egész szervezetben.

Amit a Forcepoint DLP-ről mindenképpen tudnod kell!

A Forcepoint globális vezető szerepet tölt be a szervezetek védelmében a legújabb cyber-támadások és az adatszivárgás tekintetében.  Átfogó biztonsági megoldásai a webes biztonságot, az e-mail biztonságot, a mobilbiztonságot és az adatvesztés-megelőzést (DLP) segítik. Mára már több, mint tízezer vállalkozás szavazott bizalmat ennek a biztonsági intelligenciának annak érdekében, hogy sikeresen állítsák meg a fejlett cyber fenyegetéseket, a célzott támadásokat, rosszindulatú programokat. A gyártóról itt olvashatsz bővebben!

Kattints az alábbi gombra, kérj demót a Forcepoint termékeivel kapcsolatban még ma, vagy egyszerűen csak lépj velünk kapcsolatba és tedd fel kérdéseid szakértőinknek, mérnökeinknek.