CASB: security felhőalkalmazásokhoz

Napjainkban egy átlagos vállalati ügyfél több 1000 felhőalkalmazást használ. A biztonsági kockázatok mérséklése érdekében az informatikai szakembereknek biztosítani kell, hogy ezekben a felhőkörnyezetekben is biztonságosan működjenek az eszközök.

Felhőalkalmazások kezelése

A felhőalkalmazások biztosítása komoly kihívás elé állítja a cégvezetőket, mert egy olyan térben kell a láthatatlant láthatóvá, monitorozhatóvá tenni, ahol a szükséges ellenőrzésekre nincs a szervezet security policy-jába integrálható megfelelő megoldás. A Forcepoint most lépett egy nagyot és létrehozta a Cloud Access Security Broker (CASB) termékét, amellyel a shadow IT alkalmazásai felderíthetőek, a céges felhő alkalmazások pedig kontrollálhatóvá válnak.

Nézzétek meg az alábbi videót, ahol lényegre törően került megfogalmazásra, hogyan segíthet a felhőalkalmazások biztonságos használatában a Forcepoint CASB.

 

CASB jellemzők

A forcepoint CASB segítségével egyedileg szabályozható, hogy milyen szolgáltatásokat engedélyezünk vállalati szinten és miket nem. Használatával megakadályozhatóak a gyanús szándékkal való hozzáférések, és láthatóvá, managelhetővé válnak a vállalat által használt cloud alapú szolgáltatások. Egyedi proxy-elemző motorjának köszönhetően lehetővé teszi szinte bármely felhőalkalmazás támogatását.

 

A Forcepoint CASB az egyes felhőalkalmazásokra vonatkozó általános kockázatot a szabályozási követelmények, az iparági tanúsítványok vagy a saját belső referenciaértékek alapján kategorizálja. Automatikusan észleli az anomáliákat, mert egyedülálló felhőalapú UEBA-je figyeli a felhasználói viselkedést, így gyorsan azonosíthatja és leállíthatja a nagy kockázatú belsős vagy külső támadásokat.

A CASB a legjobb platform, hogy megvédjük adatainkat és felhasználóinkat a felhőben is. Ha te sem szeretnél több biztonsági vakfoltot és jobb eredményeket akarsz elérni, akkor kattints az alábbi gombra és keresd mérnökeinket az ingyenes demo lehetőségek miatt.