2019. August

A Ruckus R730 Wi-Fi 6 AP mindent visz!

 

A Ruckus Technical Marketing Engineering csapata a közelmúltban összehasonlító elemzést végzett a vállalat csúcstermékének számító R730 Wi-Fi 6 (802.11ax) AP-vel. A vizsgálatban két másik piaci szereplő Wi-Fi 6 AP termékével versenyeztették saját access point-jukat. A teszteket egy tanteremben végezték, összesen 60 MacBook Pro klienssel (802.11), minden AP-t  5 GHz rádióhoz csatlakoztatva. A vizsgálat érdekessége, hogy az egyik tesztelt vendor AP-jének második software defined rádiója üzemen kívül volt a kísérlet során.

Amit az összehasonlítás technikai körülményeiről tudni érdemes

Az összes AP az ICX 7650 switch multi-gig portjával volt feltuningolva. A WPA2-PSK titkosítás engedélyezve volt a tesztekhez, titkosított SSID-vel. Az Ixia Chariot tesztelő szoftvert végpont szoftverrel használták és minden egyes kliensre telepítették. A TCP frame méretet szabványos 1460-ra állították be.

És mit mutatnak számok?

Az R730 akár 33% -kal is képes megelőzni a mezőnyt a letöltési tesztekben és további 25% - 33% közötti százalékkal jobb a feltöltéseknél mért eredménye is. Mivel a kísérlet 802.11ac (Wi-Fi 5) eszközökkel zajlott le, az eredmények még jobbak lehetnek, ha a Wi-Fi 6 kliensek megkezdik térhódításukat.

 

Ruckus R 730

 

TCP-DL/UP eredmények

Az elvégzett teszt eredmények csak maximális méretű frame teljesítménynél relevánsak. Ám, ahogy a legtöbb alkalmazás esetében is jellemző, nem minden forgalom kíván nagy frame méretet. Érdekes lehet, tehát, hogy milyen eredmények várhatóak akkor, ha azátlagos, kisebb frame méretekkel teszteljük az eszközöket. Az alábbi benchmark teszt egyértelműen mutatja a Ruckus előnyeit:

 

Ruckus R 730

 

A kísérlet azért is figyelemre méltó, mert a kisebb csomagméret (ebben a tesztben 65 bájt) nagyobb CPU-felhasználást idéz elő az AP-n. Az ok amiért az 1-es és a 2-es vendor AP eredménye szinte teljesen egyenes (vagy még annál is rosszabb a mutató), az, hogy a vizsgálat során elérték a  100% -os CPU felhasználásukat. Az R730 viszont, a kiváló CPU-architektúrának köszönhetően kétszeresen jobb értéket hoz, már a másodikként legjobban teljesítő vendor előtt is.  Ez valójában annyit jelent, hogy az R730 kiváló teljesítményt és felhasználói élményt nyújt a kisebb csomagméretű, kritikus jelentőségű alkalmazás-forgalom-összetételben, ugyanúgy, mint a nagyobb volumenű VoIP esetében.

 

Ruckus R 730

 

Hasonló tendencia figyelhető meg a 256 bájt, 512 bájt és 900 bájt csomagmérettel is. A Ruckus R730 következetesen jelentősen meghaladta a tesztelés során 2. Számú vendornak nevezett szállítót (200-400% -kal nagyobb teljesítmény).

Összegzésül

Noha a Wi-Fi 6 kliensek csak mostanában kerülnek ki a piacra, az IT szervezetek, akik keresik a profi upgrade lehetőségeket, már most jelentős sikereket könyvelhetnek el a Ruckus R730-as AP-vel, még akkor is, ha Wi-Fi 5 eszközöket használnak. A tények egyértelműen mutatják, hogy az R730-as magas szintű architektúrájának hála, valós javulást tapasztalnak a teljes rendszerükben. Ezek a fejlődések, teljesítmény javulások nem csak az alkalmazások megjelenítését segítik, hanem elég jól pozicionáltak ahhoz is, hogy olyan új technológiákat lehessen bevezetni, mint a CPU igényes WPA3 titkosítás.

A gyártóról itt olvashatsz bővebben. Demót és egyedi információkat pedig az alábbi gombra kattintva is kérhetsz mérnökeinktől.